Το Tecar έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μοριακές δονήσεις καθώς και εν τω βάθυ θέρμανση στους ιστούς (μύες, συνδέσμους, τένοντες, οστά). Η θεραπεία με το μηχάνημα Tecar προκαλεί άμεση μείωση του πόνου και ταχύτερη επούλωση των ιστών. Οι αναγκαίες συνεδρίες για καλύτερο αποτέλεσμα είναι 5 με 10 και ο χρόνος κάθε θεραπείας είναι 15 με 20 λεπτά. Η εφαρμογή του Tecar ενδείκνυται για ένα μεγάλο φάσμα παθολογιών, όπως: αρθρίτιδες, διαστρέμματα, φλεγμονές, μυικές θλάσεις, οιδήματα. Στο φυσικοθεραπευτήριό μας στα Σεπόλια χρησιμοποιούμε τη συσκευή Tecar σε συνδυασμό με θεραπευτικές ασκήσεις. Έτσι πετυχαίνουμε άμεση μείωση του πόνου, αύξηση της ελαστικότητας και της δύναμης των ιστών καθώς και αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων.

Τρόποι λειτουργίας

Αντιστατικά: Η μεταφορά ενέργειας με αντιστατικό τρόπο έχει τη δυνατότητα να δρα εν τω βάθει στον μυικό ιστό, τους τένοντες, τους συνδέσμους, τις περιτονίες και τα οστά, με βιολογική διέγερση ιδιαίτερα σε ζώνες μεγαλύτερης πυκνότητας. Ο ασθενής αισθάνεται έντονη και ευχάριστη θερμότητα στην περιοχή.

Χωριτικά: Η μεταφορά ενέργειας με χωρητικό τρόπο προκαλεί βιολογική διέγερση που στοχεύει περισσότερο επιφανειακά. Εκδηλώνεται με μια πιο μέτριας έντασης θερμότητα ακριβώς κάτω από την περιοχή που βρίσκεται το ηλεκτρόδιο.