Το Φυσικοθεραπευτήριο μας στα Σεπόλια

Το φυσικοθεραπευτήριο μας έχει μακρόχρονη ιστορία. H φυσικοθεραπεύτρια και μητέρα μου Ματζιούνη Αργυρώ, άνοιξε για πρώτη φορά το φυσικοθεραπευτήριο της πριν από 35 χρόνια στην περιοχή των Σεπολίων. Από τότε έγινε γνωστή για τη σωστή και στοχευμένη θεραπεία που προσφέρει στους ασθενείς της βασισμένη στις γνώσεις και την εμπειρία της καθώς για το ήθος και την ευγένειά της. Με τα χρόνια εξέλιξε τον τρόπο της δουλειάς της, τις γνώσεις της αλλά και τον εξοπλισμό της, συμβαδίζοντας πάντα με τα σύγχρονα δεδομένα στον τομέα τις φυσικοθεραπείας.

Δωμάτιο θεραπείας

Εγώ από πολύ μικρή βρέθηκα στο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου, όπου  πάντα παρακολουθούσα με παιδική περιέργεια και ενδιαφέρον τη δουλειά της μητέρας μου. Μεγαλώνοντας, τελικά αποφάσισα να ακολουθήσω τα χνάρια της αλλά ταυτόχρονα είχα και μία διάθεση να ανανεώσω και να εξελίξω ακόμα περισσότερο την ποιοτική και πετυχημένη δουλειά της. Έτσι αποφοίτησα από το τμήμα φυσικοθεραπείας Αιγίου και στη συνέχεια εξειδικεύτηκα στη θεραπευτική άσκηση Πιλάτες.

Clinical Pilates

Τώρα πλέον μαζί με την μητέρα μου σας καλωσορίζουμε στο νέο χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου μας στην οδό Φιλιππουπόλεως 2 στα Σεπόλια, απέναντι από την πλατεία του Αγίου Μελετίου. Το φυσικοθεραπευτήριό μας διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα φυσικοθεραπείας και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Εμείς ειδικευόμαστε στην θεραπεία και αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων καθώς και στην αποκατάσταση  ασθενών μετά από χειρουργείο. Επιπλέον αναλαμβάνουμε κάποιες περιπτώσεις νευρολογικών και καρδιοαναπνευστικών παθήσεων που χρήζουν φυσικοθεραπείας. Εφαρμόζουμε κλασική φυσικοθεραπεία που περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, θεραπευτική άσκηση, μάλαξη, χρήση φυσικών μέσων και μηχανημάτων, σε συνδυασμό με εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές όπως, ειδικές τεχνικές κινητοποίησης, ελαστική θεραπευτική περίδεση Kinesiotaping και θεραπευτική άσκηση Πιλάτες (Clinical Pilates).

Γυμναστήριο

Για μας είναι πολύ σημαντικό όχι απλά να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα της κάθε πάθησης αλλά να εντοπίσουμε την αιτία και να την θεραπεύσουμε. Γι’ αυτό το λόγο πριν ξεκινήσουμε τις συνεδρίες φυσικοθεραπείας θα καταγράψουμε το ιστορικό των ασθενών μας, θα αξιολογήσουμε τις απεικονιστικές τους εξετάσεις και τις σημειώσεις του γιατρού και θα εξετάσουμε την πάσχουσα περιοχή εφαρμόζοντας ειδικά τεστ.  Μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμα  φυσικοθεραπείας για τον κάθε ασθενή.